Gím

Magyarország már régóta kedvelt célpontja azoknak a vadászoknak, akik kapitális gímbikát szeretnének terítékre hozni. A Kárpát-medencében él a világ egyik legjobb gímbika állománya. A magyar vadászterületek sűrű tölgyesei és ártéri erdői optimális élőhelyet biztosítanak a gímszarvas számára. Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdőterülete Dél-Magyarországon található.

Az elmúlt években Magyarországon 5 világrekord-trófeát ejtettek el. A legerősebb trófeák Zala, Somogy, Tolna és Baranya régióban kerültek terítékre. A vendégeknek a bőgési időszakban van a legnagyobb esélyük egy eredményes gímbika vadászatra. Dél-Magyarországon már szeptember első napjaiban elkezdődik a bőgés, a nyugati és az északi területeken szeptember közepétől élhetik át a főbőgést a vadászok. Az Északi-középhegységben a 4-7 kg körüli szarvasagancs súlyok várhatóak. A vendégek, akik kisebb súlyú vagy selejtbikát szeretnének lőni, a bőgési időszak után, októberben kombinálhatják a vadászatukat disznó- és tarvad vadászattal. A területek jelentős kedvezményt nyújtanak a bőgési időszak utáni gímbika vadászatra.

Az eredményes gímbika vadászathoz legalább 4 vadásznap szükséges még a bőgési időszakban is.

Magyarországon az állami területeknek saját árjegyzékük van. Miután megkaptuk a kedves vadászvendégtől a pontos kívánságait, e-mail formájában vagy postai úton megküldjük részletes,  személyre szabott ajánlatunkat.

Kar

Vadászati szezon:

Koronás bika:                    szeptember 01. – október 31.

Selejtbika:                          szeptember 01. – január 31.

Szarvastehén, ünő:          szeptember 01. – január 31.

Szarvasborjú:                    szeptember 01. – február 28.

 

 

Nemzetközi CIC-pontok

170 – 189,9 CIC                                  bronzérem

190 – 209,9 CIC                                  ezüstérem

210 –  CIC                                            aranyérem